Oerhollands zeilgevoel! Dagje zeilen op een Tjalk

Bij dit Oerhollands dagje Zeilen is inbegrepen:

  • Programma vanaf 10.30 tot 17.00 uur
  • Huur schip
  • Servicekosten
  • Ontvangst koffie, thee & heerlijk Fries suikerbrood
  • Compleet verzorgde lunch
  • Onbeperkt consumpties aan boord
  • Groepsfoto in klederdracht 1 foto p.p.
  • Rondleiding kaasmakerij
  • Selene's borreltje en heerlijke borrelhapjes

Prijzen:
Vanaf 10 personen: € 110,00 p.p.
Vanaf 15 personen: € 85,00 p.p.
Vanaf 25 personen: € 79,50 p.p.

Dit arrangement is te boeken vanaf 10 personen.

De prijs van dit Oerhollands dagje Zeilen op het IJsselmeer is geldig tot en met 31 december 2022.

Ontspannen met elkaar een heerlijke dag op het water!

  Beleef met vrienden, familie of collega's de dag van uw leven en zeil mee op een authentieke tjalk over het IJsselmeer. Het oerhollandse zeilgevoel zult u absoluut beleven. Stap aan boord, geniet, maak even een hilarisch kiekje in klederdracht in Volendam en beleef een fantastische dag uit!

Perfect dagje uit aan het IJsselmeer!

Om 10.30 uur wordt u hartelijk ontvangen door de crew aan boord van De Selene in Monnickendam, met koffie, thee en vanuit Friesland meegenomen prijswinnende suikerbrood met roomboter!We verlaten de haven voor een heerlijke zeiltocht op het water en u kunt zelf het roer in handen nemen, actief meezeilen of aanmoedigen vanuit onze relaxte loungekussens aan dek wat ook moet gebeuren.. = ) Er is voor ieder wat wils! Rond het middag uur serveren we een compleet verzorgde lunch bestaande uit rijkelijk belegde broodjes met diverse vlees en kaassoorten, stokje brie met abrikozen tapanade en geschaafde amandeltjes en natuurlijk koffie, thee en melk en karnemelk.

In de middag varen naar Volendam

  In de middag varen we de haven van Volendam binnen, we meren af aan dé beroemde dijk waar u met het gehele gezelschap met heel veel lol in klederdracht op de foto gaat. Dit brengt heel veel plezier en is tevens een leuk aandenken aan deze gezellige dag met elkaar! Vervolgens wandelen jullie een klein stukje verder over de dijk voor een korte rondleiding in de kaasmakerij waar u tevens diverse kaasjes kunt proeven. Bij terugkomst aan boord van het schip staat het Selene's borreltje voor u klaar natuurlijk vergezeld met diverse borrelhapjes! Vervolgens verlaten we de haven voor onze terugreis naar Monnickendam waar we rond 17.00 uur weer zullen afmeren en de heerlijke ontspannen dag zullen afsluiten.

Zeilen vanuit Monnickendam

In overleg is het mogelijk vanuit alle havens te vertrekken aan het Markermeer en IJsselmeer, maar de thuishaven in de zomermaanden is niet voor niets het pittoreske stadje Monnickendam gelegen aan de Gouwzee.

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant
 • wifi

Onze partner

Zeilen op een stoere Zeetjalk

Zeil met ons mee, proef de beleving aan boord van onze oer Hollandse stoere Zeetjalk anno 1902! U kunt een dag varen maar ook een avondvaart over het IJsselmeer met familie, vrienden of collega's is een absolute belevenis.

Faciliteiten

Het enige schip waar zelfs het mooiste plekje, als de privé schipperswoning, voor onze gasten is waardoor u écht het gehele schip tot uw beschikking heeft met al haar ruimte en comfort! De 6 unieke en uitzonderlijk grote patrijspoorten, 10 cm boven de waterlijn, bezorgen u een prachtig uitzicht over het water en tijdens het zeilen zelfs ónder water! De sfeervolle openhaard zorgt na een heerlijke frisse zeildag voor nog meer gezelligheid tijdens het naborrelen en eventueel diner!

Ligging

In overleg is het mogelijk vanuit alle havens te vertrekken aan het Markermeer en IJsselmeer, maar de thuishaven in de zomermaanden is niet voor niets het pittoreske stadje Monnickendam gelegen aan de Gouwzee.

Programma op maat te maken

Wij bieden een 3-tal speciale arrangementen aan maar uiteraard kunnen we op basis van uw wensen een passend programma op maat maken en u een voorstel aanbieden. Informeer gerust naar de mogelijkheden.