All-In Zeilavond van de Gulden Snede vanuit Elburg Gelderland

Bij dit all-in avondje zeilen vanuit Elburg Gelderland is inbegrepen:

  • Huur schip voor 2 uur
  • Ontvangst met soep en stokbrood
  • Palaver
  • Schippersborrel
  • BBQ
  • Onbeperkt consumpties
  • Servicekosten

All-In Prijs: € 75,00 p.p. exclusief BTW.

Minimum aantal personen: 12

De prijs van dit avondje zeilen vanuit Elburg Gelderland is geldig tot en met 31 december 2022.

De zeilavond van de Gulden Snede

Aan boord van de Botter genieten van de invallende schemering en met wat geluk een prachtige zonsondergang? Dat kan met dit avondarrangement op de voormalige Zuiderzee.

Dit avondje zeilen is een betaalbaar en all-in avondje uit aan boord van een botter zeilen vanuit het Gelderse Elburg. Gezellig met familie, vrienden of collega's borrelen, zeilen en lekker barbecueën.

Een avond zeilen op een botter is een ware belevenis

De beleving van de gasten bestaat onder andere uit: een historisch verhaal over Elburg en de visserijtechnieken. Deze begint met een inleiding in een uitspanning, waar u een schat aan informatie aantreft betreffende botters, vissen op de Zuiderzee en het leven in Elburg in het algemeen.

Tijdens het varen (zeilen) kunt u met al uw vragen terecht bij de schippers. Een actieve deelname tijdens het zeilen. Onder de deskundige leiding van de schipper en zijn maat, wordt u het zeilen op een botter bijgebracht. Tijdens het zeilen wordt alles gezamenlijk aangepakt; grootzeil aan, fok vieren, zwaard erin, zwaard eruit. Maar niet iedereen hoeft perse een taak te hebben. De rest van de bemanning rust uit en geniet van de omgeving.

Het programma:

18.00 uur: Ontvangst met soep en stokbrood
18.30 uur: Palaver met een korte historische inleiding het indelen van de schepen en de te varen koers.
18.45 uur: Afvaart. De Zeilen worden gehesen en de tocht over de voormalige Zuiderzee kan beginnen.
19.00 uur: Schippersborrel20.45 uur: Aankomst in de haven van Elburg
21.00 uur: Aanvang barbecue met consumpties
23.00 uur: Einde arrangement

Mogelijkheden

De volgende faciliteiten zijn beschikbaar bij deze locatie. Heeft u nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op.

 • parkeren
 • restaurant

BotterEvents.nl

Algemeen

Vissen, zeilen, aanpakken, dat was het leven van een Spakenburger visserman. Met zijn botter bedwong hij de ruige zuiderzee. Een week van huis om terug te komen met o.a haring en paling. Gelukkig is het allemaal niet zo erg meer, maar het hijsen van de zeilen, het bedienen van de zwaarden en de helmstok vasthouden is samen met de schipper nog steeds een must.

Een dag deze nostalgie beleven kan nog op deze varende monumenten van meer dan 100 jaar oud. Met verschillende mogelijkheden van haring happen tot visroken . Bij slecht weer kunnen we altijd terecht in ons oergezellige schippershuys of in ons museumcafé De Korporaal, waar de nostalgie van vroeger herleeft.

BotterEvents.nl

U kunt een Botter huren bij BotterEvents.nl voor familieuitjes, vrijgezellenfeesten, teambuildingsactiviteiten, Botter races, workshops, themafeesten, vergaderbijeenkomsten en nog veel meer.

Botters

Van de 55 botters die er momenteel nog zijn hebben wij er 5 in ons bezit, daarnaast bezitten wij een Wieringer Aak. Er liggen in Spakenburg momenteel nog 30 schepen in de museum haven.

De authentieke schepen zijn zorgvuldig gerestaureerd en varen met schipper en knecht voor ieder die dat wil.

De botters waarvan er vroeger meer dan 200 waren in Spakenburg, zijn stuk voor stuk historische monumenten met een eigen verhaal. De wieringeraak WR54 is een speciaal verhaal. Dit schip heeft vele jaren op Wieringen gevist en is geheel authentiek.

Kijk voor meer informatie op BotterEvents.nl en neem via het contact formulier contact met ons op !

Vertrekhavens

- Spakenburg
- Kampen
- Huizen
- Elburg